sobota, 13 grudnia 2014

Podudzia z kurczaka w papilotach

Kolejny przepis z serii: tanie gotowanie :)




Składniki
1 kg podudzi z kurczaka
2 pory (przyda się jedynie biała i jasnozielona część)
ok. 1,5 l bulionu drobiowego
mix ziół np. cząber, tymianek, bazylia, oregano
pieprz
sól
olej lub oliwa z oliwek

Przygotowanie

1. Podudzia dokładnie umyć. Wrzucić do wrzącego bulionu, gotować aż do skutku :)

2. Pokroić pory na ukośne plastry. Smażyć na dużej patelni aż staną się miękkie i zaczną się rozpadać.

3. Ugotowane mięso wyjąć z garnka. Posypać ziołami, solą i pieprzem, a następnie delikatnie podsmażyć razem z porem.

4. Podawać z kaszą, ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz