Kolejny przepis z serii: tanie gotowanie :)
Składniki
1 kg podudzi z kurczaka
2 pory (przyda się jedynie biała i jasnozielona część)
ok. 1,5 l bulionu drobiowego
mix ziół np. cząber, tymianek, bazylia, oregano
pieprz
sól
olej lub oliwa z oliwek
Przygotowanie
1. Podudzia dokładnie umyć. Wrzucić do wrzącego bulionu, gotować aż do skutku :)
2. Pokroić pory na ukośne plastry. Smażyć na dużej patelni aż staną się miękkie i zaczną się rozpadać.
3. Ugotowane mięso wyjąć z garnka. Posypać ziołami, solą i pieprzem, a następnie delikatnie podsmażyć razem z porem.
4. Podawać z kaszą, ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Składniki
1 kg podudzi z kurczaka
2 pory (przyda się jedynie biała i jasnozielona część)
ok. 1,5 l bulionu drobiowego
mix ziół np. cząber, tymianek, bazylia, oregano
pieprz
sól
olej lub oliwa z oliwek
Przygotowanie
1. Podudzia dokładnie umyć. Wrzucić do wrzącego bulionu, gotować aż do skutku :)
2. Pokroić pory na ukośne plastry. Smażyć na dużej patelni aż staną się miękkie i zaczną się rozpadać.
3. Ugotowane mięso wyjąć z garnka. Posypać ziołami, solą i pieprzem, a następnie delikatnie podsmażyć razem z porem.
4. Podawać z kaszą, ziemniaczkami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz