czwartek, 13 listopada 2014

Kaszotto z papryką i suszonymi pomidorami

   Ewka daje czadu, nie? :)



Składniki

8 suszonych pomidorów w oleju z ziołami
8 łyżek kaszy jęczmiennej
2 cebule
2 średnie żółte papryki 
1 łyżka stołowa oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
szczypta przyprawy harissa
oregano
bazylia

Przygotowanie

1. Ugotować kaszę. W tzw. "międzyczasie" pokroić cebulę. Smażyć na dużej patelni na rozgrzanej oliwie aż zmięknie.

2. Dodać lekko osączone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek (można też czosnek upiec lub pokroić na cienkie plastry) i pokrojoną w paski paprykę. 

3. Kaszę odcedzić. Wrzucić na patelnię i zmieszać z uprzednio przygotowanymi składnikami. 

4. Całość delikatnie podsmażyć. Dodać przyprawy i voila ;)




Smacznego moi mili!



1 komentarz:

  1. daje, daje :D świetne danko!
    pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń