sobota, 16 sierpnia 2014

Kotlety mielone z pieczarkami



Składniki

1 kg mielonej łopatki wieprzowej
0,5 kg pieczarek
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki przyprawy tandori masala
1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
sól
pieprz
olej rzepakowy

Przygotowanie

1. Pieczarki pokroić w małą kosteczkę, a następnie podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
2. Mięso włożyć do dużej miski. Przyprawić tandori masala, ostrą papryką, solą i pieprzem.
3. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do mięsa i wszystko razem wymieszać.
4. Na desce do krojenia formować mięsne placki o wielkości dłoni. Na środku układać łyżeczkę, dwie pieczarek, a następnie lepić kotlety z farszem w środku.
5. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na rumiany kolor.

Gotowe !!! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz