wtorek, 2 kwietnia 2013

Dip selerowy

Dip selerowy szczególnie polecam na wszelkiej masci spotkania towarzyskie. Nada się zarówno do chleba jak i do bagietki czy grissini. Szybki w przygotowaniu: przygotowanie zajmuje ok. 15 min. Powodzenia w kuchni! :)



Składniki:

-1 średni seler
-świeże liście selera
-wywar z jarzyn (ilość zależy od gęstości dipu jaką chcemy uzyskać)
-masło
-2 łyżki mąki pszennej
-połowa czerwonej cebuli

Przygotowanie:

1. Seler obrać i pokroić w kostkę. Posiekać kilka liści  selera.
2. Dusić w niewielkiej ilości masła; połączyć z zasmażką z mąki i masła oraz z wywarem z jarzyn. Stale mieszając zagotować. Schłodzić, a następnie posypać drobno posiekaną czerwoną cebulą. I... gotowe!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz