Dip selerowy szczególnie polecam na wszelkiej masci spotkania towarzyskie. Nada się zarówno do chleba jak i do bagietki czy grissini. Szybki w przygotowaniu: przygotowanie zajmuje ok. 15 min. Powodzenia w kuchni! :)
Składniki:
-1 średni seler
-świeże liście selera
-wywar z jarzyn (ilość zależy od gęstości dipu jaką chcemy uzyskać)
-masło
-2 łyżki mąki pszennej
-połowa czerwonej cebuli
Przygotowanie:
1. Seler obrać i pokroić w kostkę. Posiekać kilka liści selera.
2. Dusić w niewielkiej ilości masła; połączyć z zasmażką z mąki i masła oraz z wywarem z jarzyn. Stale mieszając zagotować. Schłodzić, a następnie posypać drobno posiekaną czerwoną cebulą. I... gotowe!
Smacznego!
Składniki:
-1 średni seler
-świeże liście selera
-wywar z jarzyn (ilość zależy od gęstości dipu jaką chcemy uzyskać)
-masło
-2 łyżki mąki pszennej
-połowa czerwonej cebuli
Przygotowanie:
1. Seler obrać i pokroić w kostkę. Posiekać kilka liści selera.
2. Dusić w niewielkiej ilości masła; połączyć z zasmażką z mąki i masła oraz z wywarem z jarzyn. Stale mieszając zagotować. Schłodzić, a następnie posypać drobno posiekaną czerwoną cebulą. I... gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz