Świetne do chrupania, nie za słodkie ciasteczka :) Superłatwe i szybkie w przygotowaniu. Piekłam je już wiele razy - zawsze wychodzą ;)
Składniki
250 g mąki pszennej lub innej ulubionej
400 g płatków jaglanych
4 łyżki stołowe jogurtu naturalnego gęstego/śmietany
350 g ciepłego masła
100 g cukru pudru
2 łyżeczki wanilii/kilka kropel olejku waniliowego
Przygotowanie
1. Jogurt/śmietaną mieszamy z cukrem. Płatki jaglane siekamy z mąką.
2. Wszystko razem dokładnie zagniatamy, a następnie odstawiamy na godzinkę do lodówki.
3. Ciasto wałkujemy i wykrawamy kształty (wygodnie jest wycinać takie okrągłe, szklanką).
4. Pieczemy w temperaturze 180 st. aż się zrumienią. Nie zajmuje to zwykle więcej niż 10 min.
Zapraszamy do dodania bloga w serwisie zBLOGowani! Mamy już ponad 7100 blogów z 22 kategorii.
OdpowiedzUsuńzBLOGowani to największy polski serwis skupiający blogi i vlogi. Czytelnikom umożliwiamy obserwowanie blogów oraz tworzenia katalogów ulubionych wpisów. Blogerzy mają dodatkowo możliwość brania udziału w ciekawych akcjach i konkursach oraz dyskusji na forum. Zachęcamy do rejestracji.